#mysterioussouth photos & videos

214 Posts

Throwback 2017-Festival guests didn't miss the chance for a quick game in the wonderful southern atmosphere. 
#sunset #entertainment #outdoor #mysterioussouth #albania #tourism #southalbania #goodvibes #festivalseason #adventure #mountains #nature #photography

Throwback 2017-Festival guests didn't miss the chance for a quick game in the wonderful southern atmosphere.
#sunset #entertainment #outdoor #mysterioussouth #albania #tourism #southalbania #goodvibes #festivalseason #adventure #mountains #nature #photography

Advertisements

Throwback 2017-The outdoor experience was enriched through camping in the open fresh air. 
#sof #adventure #outdoor #mediterranean #tradition #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #southalbania #sea #mountain #games #activities #camping #campingoutdoors #naturelovers
Throwback 2017-From Yoga in nature to the adventurous Jeep Safari, the 2017 Festival pushed the limits of an outdoors experience. 
#tradition #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #southalbania#outdoor #sports #adventure #sea #mountain #games #landscape #beach #gizalbania

Throwback 2017-From Yoga in nature to the adventurous Jeep Safari, the 2017 Festival pushed the limits of an outdoors experience.
#tradition #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #southalbania #outdoor #sports #adventure #sea #mountain #games #landscape #beach #gizalbania

Advertisements

Throwback 2018-Playful and lively experiences were provided for kids as well. Face paint, puppet theatre, dances and games were some of the activities for our younger guests. 
#kids #target #outdoor #mysterioussouth #albania #tourism #southalbania #hiking #biking #festivals #music #kidactivities #goodvibes #festivalseason #naturephotography #travel #adventure #mountains #nature #photography #kidsgames

Throwback 2018-Playful and lively experiences were provided for kids as well. Face paint, puppet theatre, dances and games were some of the activities for our younger guests.
#kids #target #outdoor #mysterioussouth #albania #tourism #southalbania #hiking #biking #festivals #music #kidactivities #goodvibes #festivalseason #naturephotography #travel #adventure #mountains #nature #photography #kidsgames

Throwback 2018-For all adventure lovers SOF '18 was an incredible one in a lifetime experience. Hiking or biking through the southern peaks and valleys never felt so good. 
#outdoor #sports #adventure #tradition #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #southalbania #sea #mountain #games #landscape #beach #gizalbania

Throwback 2018-For all adventure lovers SOF '18 was an incredible one in a lifetime experience. Hiking or biking through the southern peaks and valleys never felt so good.
#outdoor #sports #adventure #tradition #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #southalbania #sea #mountain #games #landscape #beach #gizalbania

Throwback 2018-South Outdoor Festival 2018 took us back to childhood games! Playful, entertaining and lively, these activities were enjoyed by everyone. 
#sunset #entertainment #outdoor #mysterioussouth #albania #tourism #southalbania #hiking #biking #goodvibes #festivalseason #ball #flying #groundgames #adventure #mountains #nature #photography

Throwback 2018-South Outdoor Festival 2018 took us back to childhood games! Playful, entertaining and lively, these activities were enjoyed by everyone.
#sunset #entertainment #outdoor #mysterioussouth #albania #tourism #southalbania #hiking #biking #goodvibes #festivalseason #ball #flying #groundgames #adventure #mountains #nature #photography

Advertisements

Throwback 2018-Under the olive grooves, and in the open, camping has never been better than in the South Outdoor Festival. 
#camping #campingoutdoors #naturelovers #sof #adventure #outdoor #mediterranean #tradition #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #southalbania #sea #mountain #games #activities #landscape

Throwback 2018-Under the olive grooves, and in the open, camping has never been better than in the South Outdoor Festival.
#camping #campingoutdoors #naturelovers #sof #adventure #outdoor #mediterranean #tradition #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #southalbania #sea #mountain #games #activities #landscape

Bashkia Himarë, në bashkëpunim me GIZ, organizoi në Lukovë, Olive Fest, të shqipëruar "Festa e Ullirit". Fest u shoqërua me disa aktivitete paralele, si konkursi i vjeljes së ullirit, miksimi dhe degustimi i vajit, panairi i produkteve vendase me bazë ulliri, etj. Festa shërbeu për t'u paraqitur banorëve një shembull të suksesshëm të shfrytëzimit të potencialit të fshatit të tyre dhe për të treguar vlerat e produktit të ullirit përtej përdorimit klasik në kuzhinë.
Olive Fest është një organizim që vjen për herë të parë në Lukovë dhe synon të kthehet në traditë të përvitshme prej banorëve vendas me qëllim ofrimin e një produkti turistik gjithëvjetor. . . .
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Bashkia Himarë, në bashkëpunim me GIZ, organizoi në Lukovë, Olive Fest, të shqipëruar "Festa e Ullirit". Fest u shoqërua me disa aktivitete paralele, si konkursi i vjeljes së ullirit, miksimi dhe degustimi i vajit, panairi i produkteve vendase me bazë ulliri, etj. Festa shërbeu për t'u paraqitur banorëve një shembull të suksesshëm të shfrytëzimit të potencialit të fshatit të tyre dhe për të treguar vlerat e produktit të ullirit përtej përdorimit klasik në kuzhinë.
Olive Fest është një organizim që vjen për herë të parë në Lukovë dhe synon të kthehet në traditë të përvitshme prej banorëve vendas me qëllim ofrimin e një produkti turistik gjithëvjetor. . . .
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Në datën 10 Shtator, AKPT, në bashkëpunim me Bashkinë Himarë dhe me mbështetjen e GIZ, organizoi punëtorinë e parë mbi Planin e Detajuar Vendor (PDV) për Lukovën. Punëtoria me banorët vendas qëndron në themel të planifikimit me pjesmarrje dhe synon përfshirjen maksimale të vendasve dhe transparencë gjatë proçesit të planifikimit të territorit ku ata jetojnë. . . .
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Në datën 10 Shtator, AKPT, në bashkëpunim me Bashkinë Himarë dhe me mbështetjen e GIZ, organizoi punëtorinë e parë mbi Planin e Detajuar Vendor (PDV) për Lukovën. Punëtoria me banorët vendas qëndron në themel të planifikimit me pjesmarrje dhe synon përfshirjen maksimale të vendasve dhe transparencë gjatë proçesit të planifikimit të territorit ku ata jetojnë. . . .
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Advertisements

Në datën 27 Korrik, AKPT, në bashkëpunim me Bashkinë Himarë dhe me mbështetjen e GIZ, organizoi takimin e parë me publikun mbi Planin e Detajuar Vendor (PDV) për Lukovën. Takimi synoi informimin e plotë të vendasve mbi qëllimin e projektit, vlerave në perspektivë dhe proçesit të planifikimit të territorit ku ata jetojnë. . . .
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Në datën 27 Korrik, AKPT, në bashkëpunim me Bashkinë Himarë dhe me mbështetjen e GIZ, organizoi takimin e parë me publikun mbi Planin e Detajuar Vendor (PDV) për Lukovën. Takimi synoi informimin e plotë të vendasve mbi qëllimin e projektit, vlerave në perspektivë dhe proçesit të planifikimit të territorit ku ata jetojnë. . . .
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Sheshi kryesor i fshatit mbi Rrugën Nacionale. ·  Lukova ka një numër pikash / qendrash të rëndësishme ku njerëzit bashkohen, dhe më e rëndësishmja prej tyre është mbi rrugën nacionale, shtrirë përpara ish Mensës së Aksionistëve. · Kjo hapësirë ​​duhet të bëhet një shesh publik i cili i jep përparësi lëvizjes së këmbësorëve. · Sheshi dhe hapësira do t'i japë mundësi të “shfaqen” më bindshëm ndërtesave historike të rëndësishme në Lukovë duke përfshirë këtu Shtëpinë e Flamurit dhe ish-Mensën. · Me një riorganizim dhe presencë të re, sheshi do të mbartë edhe funksione të tjera të rëndësishme, si psh një stacion autobusi interurban. · Sheshi do të jetë një zonë me shpejtësi të reduktuar për levizjen e mjeteve, duke marre formën e një sheshi pedonal [si kryqezimet kembësore] të ngritur mbi nivelin e rrugës. Zona e sheshtë, pra një nivel si për mjetet edhe këmbësorët, do të mundësojë kalimin më lehtësisht të rrugës, veçanërisht për fëmijët dhe të moshuarit. . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Sheshi kryesor i fshatit mbi Rrugën Nacionale. ·  Lukova ka një numër pikash / qendrash të rëndësishme ku njerëzit bashkohen, dhe më e rëndësishmja prej tyre është mbi rrugën nacionale, shtrirë përpara ish Mensës së Aksionistëve. · Kjo hapësirë ​​duhet të bëhet një shesh publik i cili i jep përparësi lëvizjes së këmbësorëve. · Sheshi dhe hapësira do t'i japë mundësi të “shfaqen” më bindshëm ndërtesave historike të rëndësishme në Lukovë duke përfshirë këtu Shtëpinë e Flamurit dhe ish-Mensën. · Me një riorganizim dhe presencë të re, sheshi do të mbartë edhe funksione të tjera të rëndësishme, si psh një stacion autobusi interurban. · Sheshi do të jetë një zonë me shpejtësi të reduktuar për levizjen e mjeteve, duke marre formën e një sheshi pedonal [si kryqezimet kembësore] të ngritur mbi nivelin e rrugës. Zona e sheshtë, pra një nivel si për mjetet edhe këmbësorët, do të mundësojë kalimin më lehtësisht të rrugës, veçanërisht për fëmijët dhe të moshuarit. . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Laboratori i Bujqësisë. · Laboratori i bujqësisë është një lloj i ri biznesi që lidh shkencën bujqësore, testimin dhe certifikimin e produkteve, si dhe një destinacion për vizitorët për të kuptuar dhe mesuar më shumë rreth praktikave bujqësore dhe të kultivimit. · Një Laborator Bujqësor mund t’i përgjigjet nevojës në rajon për ekspertizë në fushën e blegtorisë dhe bujqësisë / hortikulturës. · Në një laborator bujqësor, vizitorët do të mund të shijojnë bimët, perimet dhe vajrat e prodhuar nëpërmjet teknikave eksperimentale por edhe atyre tradicionale si “tharja natyrale” apo “presimi në të ftohtë”  për të përftuara shije sa më të rafinuara dhe të vecanta. · Laboratori Bujqësor do të mund të shesë farëra dhe produkte të tjera për fermerët si dhe kopshtarët. Keto do të jenë zhvilluar për t’ju përshatur klimës specifike të zonës / apo Shqipërisë. · Shkencëtarët / punonjës të Laboratorit Bujqësor do të ofrojnë ture e bëjnë guida për të interesuarit, të cilit duan të vizitojnë fermat rajonale që përdorin teknika dhe kultura të veçanta. · Laboratori Bujqësor do të jetë në gjendje të këshillojë fermerët për tu berë konkurrues në tregjet e reja që mund të mos kenë qenë në dispozicion ose të aksesueshëm nga ata më herët. . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Laboratori i Bujqësisë. · Laboratori i bujqësisë është një lloj i ri biznesi që lidh shkencën bujqësore, testimin dhe certifikimin e produkteve, si dhe një destinacion për vizitorët për të kuptuar dhe mesuar më shumë rreth praktikave bujqësore dhe të kultivimit. · Një Laborator Bujqësor mund t’i përgjigjet nevojës në rajon për ekspertizë në fushën e blegtorisë dhe bujqësisë / hortikulturës. · Në një laborator bujqësor, vizitorët do të mund të shijojnë bimët, perimet dhe vajrat e prodhuar nëpërmjet teknikave eksperimentale por edhe atyre tradicionale si “tharja natyrale” apo “presimi në të ftohtë”  për të përftuara shije sa më të rafinuara dhe të vecanta. · Laboratori Bujqësor do të mund të shesë farëra dhe produkte të tjera për fermerët si dhe kopshtarët. Keto do të jenë zhvilluar për t’ju përshatur klimës specifike të zonës / apo Shqipërisë. · Shkencëtarët / punonjës të Laboratorit Bujqësor do të ofrojnë ture e bëjnë guida për të interesuarit, të cilit duan të vizitojnë fermat rajonale që përdorin teknika dhe kultura të veçanta. · Laboratori Bujqësor do të jetë në gjendje të këshillojë fermerët për tu berë konkurrues në tregjet e reja që mund të mos kenë qenë në dispozicion ose të aksesueshëm nga ata më herët. . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Shtigjet. • Bizneset e reja dhe ngjarjet / eventet janë vendimtare për rijetësimin e fshatit, por po aq e rëndësishme është edhe esperienca / përjetimet e lëvizjes midis tyre. • Një sërë shtigjesh që gjarpërojnë  përmes kodrave të Lukovës duhet të ri-ndërtohen/restaurohen apo ri-sillen në vëmendje për të ofruar mënyra të sigurta levizshmërie nëpër fshat. • Rrjeti rrugor i Lukovës lëviz paralel me kodrën, me drejtim veri-jug, por këmbësorët duke përdorur shkallët kur është e nevojshme, mund të lëvizin direkt lart e poshtë kodrës; kështu rrjeti i këmbësorëve krijon mundësi lidhjeje më të shpejtë mes njerëzish që ecin. • Shtegu me kalldrëm që gjarpëron përmes lagjes Ndrelat, me vijën ujore në krah, është shembulli i përsosur i kësaj tipologjie shtigjesh; sic janë edhe  rrugët me shkallare të Sarandës dhe qyteteve të tjera të rajonit. • Këto shtigje gjithashtu do të lidhen me zonat e tarracave të ullinjve dhe do t'u ofrojnë vizitorëve dhe banorëve mundësinë për shëtitje të gjata paqësore e rekreative. . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Shtigjet. • Bizneset e reja dhe ngjarjet / eventet janë vendimtare për rijetësimin e fshatit, por po aq e rëndësishme është edhe esperienca / përjetimet e lëvizjes midis tyre. • Një sërë shtigjesh që gjarpërojnë  përmes kodrave të Lukovës duhet të ri-ndërtohen/restaurohen apo ri-sillen në vëmendje për të ofruar mënyra të sigurta levizshmërie nëpër fshat. • Rrjeti rrugor i Lukovës lëviz paralel me kodrën, me drejtim veri-jug, por këmbësorët duke përdorur shkallët kur është e nevojshme, mund të lëvizin direkt lart e poshtë kodrës; kështu rrjeti i këmbësorëve krijon mundësi lidhjeje më të shpejtë mes njerëzish që ecin. • Shtegu me kalldrëm që gjarpëron përmes lagjes Ndrelat, me vijën ujore në krah, është shembulli i përsosur i kësaj tipologjie shtigjesh; sic janë edhe  rrugët me shkallare të Sarandës dhe qyteteve të tjera të rajonit. • Këto shtigje gjithashtu do të lidhen me zonat e tarracave të ullinjve dhe do t'u ofrojnë vizitorëve dhe banorëve mundësinë për shëtitje të gjata paqësore e rekreative. . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Sheshi i vjetër i Fshatit. · Kjo pikë është një nga vendet më të rëndësishme në Lukovë për vizitorët për të kuptuar vlerat historikisht unike të fshatit. · Me Rrapin qindravjecar, ujin e pijshëm të cesmës, mullirin e mistrit të rijetësuar dhe një kafene të re në qoshe, ky vend duhet të rivitalizohet si një nyje mjaft e ‘gjallë”. · Rinovimi i cesmave si dhe “fshehja” nën gjelberim dhe  gurë e ndërtimeve infrastrukturore [depove të ujit] janë pjesë të rëndësishme të një plani për ta bërë këtë vend më ftues për bizneset dhe vizitorët. · Kjo nyje është gjithashtu e rëndësishme si një rrugë që lidh “Sheshin e gjykimit” me Laboratorin e Bujqësisë dhe hyrjen jogore të fshatit Lukovë. . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Sheshi i vjetër i Fshatit. · Kjo pikë është një nga vendet më të rëndësishme në Lukovë për vizitorët për të kuptuar vlerat historikisht unike të fshatit. · Me Rrapin qindravjecar, ujin e pijshëm të cesmës, mullirin e mistrit të rijetësuar dhe një kafene të re në qoshe, ky vend duhet të rivitalizohet si një nyje mjaft e ‘gjallë”. · Rinovimi i cesmave si dhe “fshehja” nën gjelberim dhe  gurë e ndërtimeve infrastrukturore [depove të ujit] janë pjesë të rëndësishme të një plani për ta bërë këtë vend më ftues për bizneset dhe vizitorët. · Kjo nyje është gjithashtu e rëndësishme si një rrugë që lidh “Sheshin e gjykimit” me Laboratorin e Bujqësisë dhe hyrjen jogore të fshatit Lukovë. . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Ish- Sheshi i gjykimit [shënjuar nga një shkallare, rrapi qindravjeçar, një han e kafene]. · “Sheshi i gjykimit” është porta hyrëse për në Ndrelat, duke e bërë atë një vend të rëndësishëm ndalimi dhe takimi për banorët ashtu edhe për vizitorët. · Ky shesh ofron një vend të përshtatshëm për të ndaluar dhe shkarkuar bagazhet  vizitorët të cilët do të vijnë për të qëndruar nëpër bujtina të ndryshme në lagjen Ndrelat. · Ish-Hani duhet të ri-jetësohet si një model biznesi kyç për “Sheshin e Gjykimit”. Kjo është një pronë ideale dhe duhet të jetë shumë e përshtatshme për një kafene dhe restorant plot gjallëri, duke krijuar kështu një hapësirë ​​të pasur urbane. . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Ish- Sheshi i gjykimit [shënjuar nga një shkallare, rrapi qindravjeçar, një han e kafene]. · “Sheshi i gjykimit” është porta hyrëse për në Ndrelat, duke e bërë atë një vend të rëndësishëm ndalimi dhe takimi për banorët ashtu edhe për vizitorët. · Ky shesh ofron një vend të përshtatshëm për të ndaluar dhe shkarkuar bagazhet  vizitorët të cilët do të vijnë për të qëndruar nëpër bujtina të ndryshme në lagjen Ndrelat. · Ish-Hani duhet të ri-jetësohet si një model biznesi kyç për “Sheshin e Gjykimit”. Kjo është një pronë ideale dhe duhet të jetë shumë e përshtatshme për një kafene dhe restorant plot gjallëri, duke krijuar kështu një hapësirë ​​të pasur urbane. . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Shtëpia Pritëse në lagjen e vjetër & Mulliu i Ullirit · “Shtëpitë pritëse” apo Bujtinat do të jenë një mundësi mjaft e mirë biznesi brenda lagjes më të vjetër të Fshatit: Ndrelatit. Kjo për arsyen kryesore: tiparet mjaft të spikaturë të strukturës urbane të lagjes dhe arkitekturës së banesave. · Shtëpia me Mulli të Ullirit, është ndër këto shtëpi historike me interes të veçantë për t'u transformuar në një biznes mikpritës: në një bujtinë. · Shtëpia me Mulli të Ullirit, duhet të adaptohet në bujtinë e cila ofron akomodim dhe mëngjes [B&B], me një restorant të vogël të titpit “boutique”. · Mulliu, si një element mjaft i rëndësishëm,  duhet të mbetet i hapur / i ekspozueshëm, për mysafirët dhe vizitorët e jashtë; ndërkohë kjo hapërirë ku qendron mulliri i vizitueshëm mund të kthehet në një dyqan ku mund të gjenden nën-produktet  e specialitet e ullirit [buka, vaji me erëza, sapunet kozmetikë, etj] . . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Shtëpia Pritëse në lagjen e vjetër & Mulliu i Ullirit · “Shtëpitë pritëse” apo Bujtinat do të jenë një mundësi mjaft e mirë biznesi brenda lagjes më të vjetër të Fshatit: Ndrelatit. Kjo për arsyen kryesore: tiparet mjaft të spikaturë të strukturës urbane të lagjes dhe arkitekturës së banesave. · Shtëpia me Mulli të Ullirit, është ndër këto shtëpi historike me interes të veçantë për t'u transformuar në një biznes mikpritës: në një bujtinë. · Shtëpia me Mulli të Ullirit, duhet të adaptohet në bujtinë e cila ofron akomodim dhe mëngjes [B&B], me një restorant të vogël të titpit “boutique”. · Mulliu, si një element mjaft i rëndësishëm,  duhet të mbetet i hapur / i ekspozueshëm, për mysafirët dhe vizitorët e jashtë; ndërkohë kjo hapërirë ku qendron mulliri i vizitueshëm mund të kthehet në një dyqan ku mund të gjenden nën-produktet  e specialitet e ullirit [buka, vaji me erëza, sapunet kozmetikë, etj] . . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Plazhi i Lumrave. · Kjo pikë është “Porta” kryesore për në Lumra; është hyrja drejt përjetimit të aventurës.
· Lukova ka plazhin më të mbrojtur ndër të gjithë fshatat përgjatë Rivierës; me kalimin e kohës kjo pasuri unike do të ketë vetëm rritje në vlerë.
· Plazhi i Lumrave ofron hapësirë të përshtatshme për kamping dhe përdorim me ndikim të ulët në mjedis. Është një zonë e mirëfilltë ekologjike.
· Lumra do të përfitojë nga promovimi i vazhdueshëm i aktiviteteve sezonale që mund të zhvillohen atje si: kamping me grup-mosha të ndryshme, festivale muzikore dhe aktivitete të tjera organizuar rreth temës së ujit apo ecjeve në natyrë [ose kombinim I të gjithave].
· Shtegu që lidh fshatin / lagjen Ndrelat me Lumrat, duhet të promovohet dhe përdoret çdo ditë nga njerëzit që qëndrojnë në shtëpitë pritëse/ bujtina dhe shkojnë në plazh. .
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Plazhi i Lumrave. · Kjo pikë është “Porta” kryesore për në Lumra; është hyrja drejt përjetimit të aventurës.
· Lukova ka plazhin më të mbrojtur ndër të gjithë fshatat përgjatë Rivierës; me kalimin e kohës kjo pasuri unike do të ketë vetëm rritje në vlerë.
· Plazhi i Lumrave ofron hapësirë të përshtatshme për kamping dhe përdorim me ndikim të ulët në mjedis. Është një zonë e mirëfilltë ekologjike.
· Lumra do të përfitojë nga promovimi i vazhdueshëm i aktiviteteve sezonale që mund të zhvillohen atje si: kamping me grup-mosha të ndryshme, festivale muzikore dhe aktivitete të tjera organizuar rreth temës së ujit apo ecjeve në natyrë [ose kombinim I të gjithave].
· Shtegu që lidh fshatin / lagjen Ndrelat me Lumrat, duhet të promovohet dhe përdoret çdo ditë nga njerëzit që qëndrojnë në shtëpitë pritëse/ bujtina dhe shkojnë në plazh. .
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Shkolla si Qendër Komunitare · Shkolla e Lukovës duhet të marrë një rol më qendror dhe të rëndësishëm në jetën e komunitetit.
· Kati përdhe dhe hapësira përreth shkollës duhet të projektohet në mënyrë që shkolla të formojë një kornizë të sheshit aktual të fshatit;ose një “prag” të ri.
· Shkolla përdoret vetëm nga nxënësit e regjistruar përgjatë vetëm 30% të kohës së ditës dhe vitit. Gjatë pjesës tjetër të kohës mund të përdoret nga komuniteti.
· Në katin përdhes të shkollës, gjatë verës, mund të organizohet një "kamp kulturor" ku fëmijët nga e gjithë Shqipëria, dhe diaspora vijnë për të mësuar vallet dhe këngët folkoristike, pasuri e trashëgimi kulturore.
· Hapësira të tjera në shkollë mund të mbajnë edhe aktivitete të tjera, si psh. një dhomë palestër për stërvitje.
· Shkolla si hapësirë publike, duhet të rikonceptohet  në mënyrë që të mund të përdoret gjatë gjithë ditës. .
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe Shkolla si Qendër Komunitare · Shkolla e Lukovës duhet të marrë një rol më qendror dhe të rëndësishëm në jetën e komunitetit.
· Kati përdhe dhe hapësira përreth shkollës duhet të projektohet në mënyrë që shkolla të formojë një kornizë të sheshit aktual të fshatit;ose një “prag” të ri.
· Shkolla përdoret vetëm nga nxënësit e regjistruar përgjatë vetëm 30% të kohës së ditës dhe vitit. Gjatë pjesës tjetër të kohës mund të përdoret nga komuniteti.
· Në katin përdhes të shkollës, gjatë verës, mund të organizohet një "kamp kulturor" ku fëmijët nga e gjithë Shqipëria, dhe diaspora vijnë për të mësuar vallet dhe këngët folkoristike, pasuri e trashëgimi kulturore.
· Hapësira të tjera në shkollë mund të mbajnë edhe aktivitete të tjera, si psh. një dhomë palestër për stërvitje.
· Shkolla si hapësirë publike, duhet të rikonceptohet  në mënyrë që të mund të përdoret gjatë gjithë ditës. .
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe  Kapanonet e Aksionistëve. · Kapanonet e Aksionistëve [apo studentëve] do të ri-jetësojnë e rigjallërojnë një vend me rëndësi historike.
· Zona e Kapanoneve të Aksionistëve duhet të shndërrohet në hostel: akomodim i lirë gjatë natës kryesisht për të rinjtë por jo vetëm; një hostel mund të jetë tërësisht i përshtatshëm edhe për familjet e reja.
· Kapanonet janë relativisht të shkëputura apo të izoluara nga pjesa tjetër e fshatit, prandaj edhe mundësitë për jetë-nate në zonën e kapanoneve rriten.
· Zona e kapanoneve gjithashtu mund të strehojë kampingje sepse do të ketë restorantin e vet dhe objektet apo shërbimët e tjera që mund të përdoren nga vizitorë të ndryshëm.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe  Kapanonet e Aksionistëve. · Kapanonet e Aksionistëve [apo studentëve] do të ri-jetësojnë e rigjallërojnë një vend me rëndësi historike.
· Zona e Kapanoneve të Aksionistëve duhet të shndërrohet në hostel: akomodim i lirë gjatë natës kryesisht për të rinjtë por jo vetëm; një hostel mund të jetë tërësisht i përshtatshëm edhe për familjet e reja.
· Kapanonet janë relativisht të shkëputura apo të izoluara nga pjesa tjetër e fshatit, prandaj edhe mundësitë për jetë-nate në zonën e kapanoneve rriten.
· Zona e kapanoneve gjithashtu mund të strehojë kampingje sepse do të ketë restorantin e vet dhe objektet apo shërbimët e tjera që mund të përdoren nga vizitorë të ndryshëm.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Advertisements

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe  hyrja veriore e Lukovës dhe Rruga Nacionale përmes fshatit. · Pika e karburantit në pikën më veriore të Lukovës mund të projektohet për të ofruar një “portë hyrëse” më të denjë për Lukovën
· Zona e pikës së Karburantit ka një sipërfaqe të konsiderueshme, dhe nëse rioganizohet me ndërhyrje të vogla, mund të ofrojë mundësi parkimi edhe për autobusa.
· Pika e karburantit është një ndër të parat pamje të fshatit me të cilat vizitori që vjen nga Himara presantohet. Për këtë arsye kjo pikë duhet të jetë jo vetëm ftuese por edhe e dobishme / informuese për udhëtarët. · Një shteg i cili të çon në lagjen e poshtme të Lukovës mund të ketë fillesën pikërisht këtu, në pikën e karburantit, për t’i dhëne kësaj pike edhe me shumë rëndësi e funksionalitet. · Pika e karburantit gjithashtu shenjon një zonë tranzicioni për limitin e shpejtësisë nga rruga nacionale drej një zonë gjysëm-pedonale. Është pikërishtë këtu vendi ku makinave do t’u kërkohet të ulin shpejtësinë dhe lejojnë lëvizjen e çiklistave dhe këmbësorëve. .
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe  hyrja veriore e Lukovës dhe Rruga Nacionale përmes fshatit. · Pika e karburantit në pikën më veriore të Lukovës mund të projektohet për të ofruar një “portë hyrëse” më të denjë për Lukovën
· Zona e pikës së Karburantit ka një sipërfaqe të konsiderueshme, dhe nëse rioganizohet me ndërhyrje të vogla, mund të ofrojë mundësi parkimi edhe për autobusa.
· Pika e karburantit është një ndër të parat pamje të fshatit me të cilat vizitori që vjen nga Himara presantohet. Për këtë arsye kjo pikë duhet të jetë jo vetëm ftuese por edhe e dobishme / informuese për udhëtarët. · Një shteg i cili të çon në lagjen e poshtme të Lukovës mund të ketë fillesën pikërisht këtu, në pikën e karburantit, për t’i dhëne kësaj pike edhe me shumë rëndësi e funksionalitet. · Pika e karburantit gjithashtu shenjon një zonë tranzicioni për limitin e shpejtësisë nga rruga nacionale drej një zonë gjysëm-pedonale. Është pikërishtë këtu vendi ku makinave do t’u kërkohet të ulin shpejtësinë dhe lejojnë lëvizjen e çiklistave dhe këmbësorëve. .
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Einige schöne Momente von der Aquarellausstellung mit Skizzen aus der Kulturerbe-Werkstatt.
Organisator: Deutsche gesellschaft für internationale zusammenarbeit ( GIZ Albania)
.
.
.
#deutschegesellschaftfürinternationalezusammenarbeit #gizalbania #mysterioussouth #himara #vuno #qeparo #dhermi #lukove #culturalheritage #workshops #watercolorpainting #watercolorinlove #archistudent #archisketcher #archidaily #architecturestudent #watercolor_daily #shetch #artistsoninstagram #arte #arturbina #tirana #visittirana

Einige schöne Momente von der Aquarellausstellung mit Skizzen aus der Kulturerbe-Werkstatt.
Organisator: Deutsche gesellschaft für internationale zusammenarbeit ( GIZ Albania)
.
.
.
#deutschegesellschaftfürinternationalezusammenarbeit #gizalbania #mysterioussouth #himara #vuno #qeparo #dhermi #lukove #culturalheritage #workshops #watercolorpainting #watercolorinlove #archistudent #archisketcher #archidaily #architecturestudent #watercolor_daily #shetch #artistsoninstagram #arte #arturbina #tirana #visittirana

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe  ish-depot e makinerive bujqësore. ·  Depot shtrirë përgjatë brezareve e fushave të tarracuara, mund e duhet të tranformohen në shtëpi pritësë në formën e hotelit “boutique”apo agroturizëm.
· Familjet dhe të rinjtë mund të qëndrojnë e akomodohen gjatë natës në strukturën e agroturizmit duke shijuar edhe prodhimet vendase [pije dhe ushqime] nga po ajo tokë.
· Vizitorët mund të qëndrojnë në strukutrën e agroturizmit edhe përgjatë një jave apo me shumë, edhe për të punuar vetë në fermë.
· Zona e Agroturizmit mund të jetë optimale për aktivitete me temë: ushqimin dhe traditën. Edhe festime të tjera si dasma, apo aktivitete rekreative për kompani të ndryshme mund të ndodhin këtu.
·  Agro-turizmi, si struktura akomoduese, mund të jetë një ofertë turistike dhe formë e veçantë mikpritjeje përgjatë të gjithë Rivierës. .
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Atelier Lukova ka mundur të identifikojë dhe përpunojë një vizion mbi disa pika strategjike për zhvillimin e mëtejshëm të Lukovës, midis të cilave dhe  ish-depot e makinerive bujqësore. ·  Depot shtrirë përgjatë brezareve e fushave të tarracuara, mund e duhet të tranformohen në shtëpi pritësë në formën e hotelit “boutique”apo agroturizëm.
· Familjet dhe të rinjtë mund të qëndrojnë e akomodohen gjatë natës në strukturën e agroturizmit duke shijuar edhe prodhimet vendase [pije dhe ushqime] nga po ajo tokë.
· Vizitorët mund të qëndrojnë në strukutrën e agroturizmit edhe përgjatë një jave apo me shumë, edhe për të punuar vetë në fermë.
· Zona e Agroturizmit mund të jetë optimale për aktivitete me temë: ushqimin dhe traditën. Edhe festime të tjera si dasma, apo aktivitete rekreative për kompani të ndryshme mund të ndodhin këtu.
·  Agro-turizmi, si struktura akomoduese, mund të jetë një ofertë turistike dhe formë e veçantë mikpritjeje përgjatë të gjithë Rivierës. .
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Marjo Boja, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Marjo Boja, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Greis Golemi, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Greis Golemi, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Alba Golemi, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Alba Golemi, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Advertisements

Përshtypje nga Lukova.
©️Anxhela Dreni, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Anxhela Dreni, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Kristiana Aliaj, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Kristiana Aliaj, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

As most of you guessed...the venue for the 3-rd edition of South Outdoor Festival will be #BORSH! 
How do you find it?
Stay tuned for more surprises!
Photo credits: @armandhabazaj #southoutdoorfestival #sof2019 #GIZ #gizalbania #bashkiahimare #entertainment #outdoor #mysterioussouth #albania #tourism #southalbania #biking #kayak #diving #festivals #music #party #goodvibes #festivalseason #experience #adventure #mountains #nature #photography #hiking #influencer #celebrity
Përshtypje nga Lukova.
©️Amanda Zhamo, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Amanda Zhamo, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Julia Kurteshi, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Julia Kurteshi, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Who is Valbona Selimllari’s target 🎯? The well loved television celebrity was part of the #SOF2018 events and as she stated: “I will always remember participating at the South Outdoor Festival as an unforgettable experience”.
@valbonaselimllari 
@valbona_selimllari_love 
#southoutdoorfestival 
Photo credits: @armandhabazaj #archery #games #entertainment #sof2019 #outdoor #mysterioussouth #albania #tourism #southalbania #hiking #biking #festivals #music #party #goodvibes #festivalseason #experience #groundgames #adventure #mountains #nature #photography #hiking #influencer #celebrity

Who is Valbona Selimllari’s target 🎯? The well loved television celebrity was part of the #SOF2018 events and as she stated: “I will always remember participating at the South Outdoor Festival as an unforgettable experience”.
@valbonaselimllari
@valbona_selimllari_love
#southoutdoorfestival
Photo credits: @armandhabazaj #archery #games #entertainment #sof2019 #outdoor #mysterioussouth #albania #tourism #southalbania #hiking #biking #festivals #music #party #goodvibes #festivalseason #experience #groundgames #adventure #mountains #nature #photography #hiking #influencer #celebrity

Përshtypje nga Lukova.
©️Anita Hajdari, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Anita Hajdari, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Saki Hajdari, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Saki Hajdari, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

There may be no better place to catch up with good friends than sitting around a campfire at the end of a day full of adventure #southoutdoorfestival !
Photo credits: @armandhabazaj 
Tag your camp mates!😊
#sof #sof2019 #sof2018 #campfire #camping #friends #outdoor #sports #adventure #tradition #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #bashkiahimare #southalbania #sea #mountain #games #landscape #beach

There may be no better place to catch up with good friends than sitting around a campfire at the end of a day full of adventure #southoutdoorfestival !
Photo credits: @armandhabazaj
Tag your camp mates!😊
#sof #sof2019 #sof2018 #campfire #camping #friends #outdoor #sports #adventure #tradition #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #bashkiahimare #southalbania #sea #mountain #games #landscape #beach

Përshtypje nga Lukova.
©️Daniela Çereku, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Daniela Çereku, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Jani Toci, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Jani Toci, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

The secret to Mountain Biking is pretty simple. The slower you go the more likely it is you’ll crash. 🚵‍♀️ Downhill to #gjipebeach during #southoutdoorfestival
Photo credits: @armandhabazaj 
#sof #sof2019 #sof2018 #mountainbiking #downhill #outdoor #sports #adventure #tradition #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #bashkiahimare #southalbania #sea #mountain #games #climbing #canyoning #landscape #beach

The secret to Mountain Biking is pretty simple. The slower you go the more likely it is you’ll crash. 🚵‍♀️ Downhill to #gjipebeach during #southoutdoorfestival
Photo credits: @armandhabazaj
#sof #sof2019 #sof2018 #mountainbiking #downhill #outdoor #sports #adventure #tradition #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #bashkiahimare #southalbania #sea #mountain #games #climbing #canyoning #landscape #beach

Getting ready for #SOF2019 !
Guess where will be our next destination??? 🚣‍♂️🚴‍♂️🧗‍♂️🏊‍♀️🎬🏖⛺️🎯🥇🏹🍻 ...................................... #sof #outdoor #sports #adventure #tradition #localproducts #culinary #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #bashkiahimare #southalbania #hiking #biking #diving #kayak #sup #sea #mountain #games #climbing #canyoning #landscape

Getting ready for #SOF2019 !
Guess where will be our next destination??? 🚣‍♂️🚴‍♂️🧗‍♂️🏊‍♀️🎬🏖⛺️🎯🥇🏹🍻 ...................................... #sof #outdoor #sports #adventure #tradition #localproducts #culinary #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #bashkiahimare #southalbania #hiking #biking #diving #kayak #sup #sea #mountain #games #climbing #canyoning #landscape

Përshtypje nga Lukova.
©️Elton Hala, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Përshtypje nga Lukova.
©️Elton Hala, copyright GIZ.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Getting ready for #SOF2019 !
Guess where will be our next destination??? 🚣‍♂️🚴‍♂️🧗‍♂️🏊‍♀️🎬🏖⛺️🎯🥇🏹🍻 ...................................... #sof #outdoor #sports #adventure #tradition #localproducts #culinary #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #bashkiahimare #southalbania #hiking #biking #diving #kayak #sup #sea #mountain #games #climbing #canyoning #landscape

Getting ready for #SOF2019 !
Guess where will be our next destination??? 🚣‍♂️🚴‍♂️🧗‍♂️🏊‍♀️🎬🏖⛺️🎯🥇🏹🍻 ...................................... #sof #outdoor #sports #adventure #tradition #localproducts #culinary #mysterioussouth #giz #albania #travel #tourism #bashkiahimare #southalbania #hiking #biking #diving #kayak #sup #sea #mountain #games #climbing #canyoning #landscape

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.

Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës. . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.

Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës. . . . .

#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Only 4 days away from the 7th Edition of Mandarina Fest!
This will be a special edition as for the first time ever we celebrate with 2 days filled with music, sports activities, kids activities and many more surprises!
We welcome you on Saturday morning on the 17th of November in Mursi, with a fair of local producers, harvesting competition in parcels, including sports and kids activities running paralel!
There will be kayaking in Mursi Lake and bicycle tours through the mandarin plantations - don't forget thematic activities and games for kids!
The festive atmosphere will continue with songs and folkloric dances from Konispol, closing then the event with a delicious lunch where you get to indulge on the traditional dishes of the area! 
Photo credits: @armandhabazaj

____________

Edhe 4 dite na ndajne nga edicioni i 7 i Mandarina Fest!
Ky do te jete nje edicion i vecante, pasi per here te pare do te festojme per gjate dy diteve me muzike, aktivitete sportive, aktivitete per femije e plot surpriza te tjera! 
Ju mirepresim te shtunen paradite date 17 Nentor, ne Mursi, me panairin e prodhuesve lokal, konkursin e vjeljes ne parcela, si dhe paralelisht me aktivitetet sportive dhe ato per femije. Do te kemi Kayak ne liqenin e Mursise dhe ture me bicikleta pergjate plantacioneve me mandarina por dhe plot aktivitete tematike dhe lojra per femijet. Festa do te vazhdoje me pas me kenge dhe valle te grupeve folklorike te Konispolit, per ta permbyllur pjesen e pare te dites me nje dreke plot shije me pjatat tradicionale te zones!

Photo credits: Armand Habazaj.

#mandarinafest #tradition #heritage #culture #localproducts #oranges #lemons #festival #fest #albania #southalbania #mysterioussouth #konispol #sports #activities #kids #giz #fair

Only 4 days away from the 7th Edition of Mandarina Fest!
This will be a special edition as for the first time ever we celebrate with 2 days filled with music, sports activities, kids activities and many more surprises!
We welcome you on Saturday morning on the 17th of November in Mursi, with a fair of local producers, harvesting competition in parcels, including sports and kids activities running paralel!
There will be kayaking in Mursi Lake and bicycle tours through the mandarin plantations - don't forget thematic activities and games for kids!
The festive atmosphere will continue with songs and folkloric dances from Konispol, closing then the event with a delicious lunch where you get to indulge on the traditional dishes of the area!
Photo credits: @armandhabazaj

____________

Edhe 4 dite na ndajne nga edicioni i 7 i Mandarina Fest!
Ky do te jete nje edicion i vecante, pasi per here te pare do te festojme per gjate dy diteve me muzike, aktivitete sportive, aktivitete per femije e plot surpriza te tjera!
Ju mirepresim te shtunen paradite date 17 Nentor, ne Mursi, me panairin e prodhuesve lokal, konkursin e vjeljes ne parcela, si dhe paralelisht me aktivitetet sportive dhe ato per femije. Do te kemi Kayak ne liqenin e Mursise dhe ture me bicikleta pergjate plantacioneve me mandarina por dhe plot aktivitete tematike dhe lojra per femijet. Festa do te vazhdoje me pas me kenge dhe valle te grupeve folklorike te Konispolit, per ta permbyllur pjesen e pare te dites me nje dreke plot shije me pjatat tradicionale te zones!

Photo credits: Armand Habazaj.

#mandarinafest #tradition #heritage #culture #localproducts #oranges #lemons #festival #fest #albania #southalbania #mysterioussouth #konispol #sports #activities #kids #giz #fair

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

#Repost @atelier_lukova
• • • • •
Bashkia Himarë, në bashkëpunim me GIZ, organizoi në datën 27 Tetor në Lukovë, Olive Fest, të shqipëruar “Festa e Ullirit”.
Në festë ishin të pranishëm edhe stafi i AKPT-së që punon për Planin e Detajuar të Lukovës - Atelier Lukova, Grupi i Punës së Akademisë 100+ Fshatrat - lot 21, si edhe Koordinatorja Kombëtare e Programit “100 Fshatrat”, të cilët sollën në festë punën për modelin e zhvillimit të Lukovës.
Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

#Repost @atelier_lukova
• • • • •
Bashkia Himarë, në bashkëpunim me GIZ, organizoi në datën 27 Tetor në Lukovë, Olive Fest, të shqipëruar “Festa e Ullirit”.
Në festë ishin të pranishëm edhe stafi i AKPT-së që punon për Planin e Detajuar të Lukovës - Atelier Lukova, Grupi i Punës së Akademisë 100+ Fshatrat - lot 21, si edhe Koordinatorja Kombëtare e Programit “100 Fshatrat”, të cilët sollën në festë punën për modelin e zhvillimit të Lukovës.
Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Bashkia Himarë, në bashkëpunim me GIZ, organizoi në datën 27 Tetor në Lukovë, Olive Fest, të shqipëruar “Festa e Ullirit”.
Në festë ishin të pranishëm edhe stafi i AKPT-së që punon për Planin e Detajuar të Lukovës - Atelier Lukova, Grupi i Punës së Akademisë 100+ Fshatrat - lot 21, si edhe Koordinatorja Kombëtare e Programit “100 Fshatrat”, të cilët sollën në festë punën për modelin e zhvillimit të Lukovës.
Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova

Bashkia Himarë, në bashkëpunim me GIZ, organizoi në datën 27 Tetor në Lukovë, Olive Fest, të shqipëruar “Festa e Ullirit”.
Në festë ishin të pranishëm edhe stafi i AKPT-së që punon për Planin e Detajuar të Lukovës - Atelier Lukova, Grupi i Punës së Akademisë 100+ Fshatrat - lot 21, si edhe Koordinatorja Kombëtare e Programit “100 Fshatrat”, të cilët sollën në festë punën për modelin e zhvillimit të Lukovës.
Dita e Festës së Ullirit, e cila mblodhi rreth vetes vizitorë të shumtë, si edhe shumë banorë të Lukovës, u përdor edhe si platformë për prezantimin e projekt-ideve për zhvillimin e Lukovës dhe për diskutim me pjesëmarrësit.
Në mbyllje, pjesëmarrësit u ftuan për një shëtitje informuese me ndalesa në pikat kyçe dhe më tërheqëse të fshatit, ku grupi i Atelier Lukova pati mundësinë të shpjegonte projekt-idetë e propozuara për to. Secila ide u materializua në banera outdoor, të cilët do të qëndrojnë në hapësirat e Lukovës për disa ditë, për të tërhequr vëmendjen dhe informuar të gjithë banorët e Lukovës.
.
.
.
.
#AKPT #100fshatrat #planifikimi #bashkiahimare #giz #mysterioussouth #lukova